Goed doel

In 2022 hebben we gekozen voor LouTieJu vzw

Zorgboerderij LouTieJu heeft tot doel de mentale gezondheid van kinderen en hun gezin positief te beïnvloeden, banden binnen het gezin te versterken en een warme, veilige & rustige plaats te bieden waar positieve ervaringen en energie de moeilijkheden van het leven draaglijker maken.

Een plaats waar je écht jezelf kan zijn! Uit de eigen levensbepalende ervaring leggen wij ons extra liefdevol toe op kinderen die niet meer alle mogelijkheden krijgen binnen onze maatschappij en in het bijzonder op kinderen getroffen door kanker. De verbinding met het gezin, de natuur en de dieren spelen hier een cruciale rol.

Meer info vind je op www.loutieju.be

- - - - - - - - - -

In 2019 hebben we gekozen voor Poezencentrale vzw

Poezencentrale Mol vzw is een ongesubsidieerd maar erkent asiel voor katjes in nood. Ze hebben geen centrale locatie waar de katjes verblijven want zij worden opgevangen bij gastgezinnen in huis, als volwaardig lid van het gezin.

Ze vangen vooral de extra zorg katjes op. Dit zijn de kittens, vanaf 1 dag oud al, de zieke katjes, gewonde katjes en katjes die nog moeten wennen aan het leven in huis bij mensen. Ze zijn een no-kill shelter dus katjes worden enkel ingeslapen als het echt niet anders kan en ze hen geen kwaliteitsvol, dierwaardig leven meer kunnen geven.

Meer info vind je op www.poezencentrale.be

- - - - - - - - - -

In 2018 hebben we gekozen voor vzw Ons steentje

Werking: Via verschillende kanalen komen de nieuwe gezinnen/kindjes bij ons terecht, dat kan via de huisarts, maatschappelijk werker, mutualiteit, sociaal media, familielid, vriend/vriendin etc.. indien gewenst komen wij langs voor een vertrouwelijk gesprek.

Eens we weten waarmee we de desbetreffende ouders kunnen ondersteunen stellen we een plan op.

We contacteren bij administratieve nood: sociaal werk van desbetreffend ziekenhuis en kaarten de problematiek aan. (Terugkoppeling)
Bij extra financiële problemen omwille van de ziekte van het kind kan de VZW bepalen of extra financiële steun noodzakelijk is. We zullen dan als "woordvoerder" van het gezin fungeren en hun belangen verdedigen alsook effectief zorgen voor financiële middelen om hen te ondersteunen.
Via een behoefteanalyse ondersteunen we het gezin en zorgen we ervoor dat ze optimaal voor hun kind kunnen zorgen gedurende de zware periode.
We kunnen vanuit ervaringen van andere ouders "nieuwe" ouders informeren. Dit gebeurt via lotgenoten contacten en specialisten die gratis hun diensten aanbieden aan vzw "Ons Steentje"

Website : vzw Ons steentje

 

 

In 2017 hebben we gekozen voor Help Brandwonden Kids vzw

zij wensen kinderen met brandwonden financieel te steunen. Dit doen zij niet zomaar. Omdat zij goede contacten hebben met de Belgische Stichting Brandwonden
en de brandwondencentra van UZ Leuven Gasthuisberg, Stuivenberg Antwerpen, UZ Gent en Neder Over Heembeek wensen zij met hen een degelijke samenwerking te onderhouden. Dit omdat zij, ondanks hun inzet, niet de know how hebben om de ingezamelde gelden te verdelen naar datgene wat op dat moment de meest prangende behoeften zijn.

Website : Hulp Brandwonden Kids

 

 

In 2016 was dit de Antwerpse Hulp Honden,
hun kerntaak is het opleiden en plaatsen van hulphonden. ‘Hulphond’ is de verzamelnaam voor honden die getraind zijn om een persoon met een fysieke of mentale beperking bij te staan in het dagelijkse leven zodat diens zelfredzaamheid en functionaliteit vergroot worden. Wij steunden hun met 2000€.

Website : De Antwerpse Hulphonden

 

 

In 2015 was dit Het Clownshuis in Balen,
zij hebben een interactieve website waar ze als clown live in contact komen met langdurig zieke kinderen. Wij steunden hun met 2000€.

Website : Het clownhuis

We zoeken elk jaar naar een nieuw goed doel, heb je een voorstel stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over METAL for LIFE

Wij van VZW Charity Musketeers organiseren elk jaar een festival in Balen. De reden dat wij dit doen is simpel ...

Volg METAL for LIFE